20 април, 2024

BellSoft, водещ сътрудник в разработката на OpenJDK, обяви, че започва работа с VMware. BellSoft ще предостави основния им продукт Liberica JDK и пълна поддръжка за VMware Tanzu. BellSoft и VMware ще обединят усилията си и ще работят в тясно сътрудничество с общността на OpenJDK, за да изведат времето за работа на Java до следващото ниво на използваемост и производителност, поддържайки изключителната ѝ надеждност. Liberica е двойна дистрибуция на OpenJDK, проверена от TCK за стандартна съвместимост с Java SE.

Ние искаме да внесем първите иновации с нашите партньори, за да предоставим на клиентите бърза и професионална подкрепа, високо ниво на доверие и безупречни възможности за сигурност. Наистина сме щастливи да станем партньор на такава цялостна екосистема и вярваме, че тези планове ще ни спечелят признание от водещите специалисти„, казва Александър Белокрилов, изпълнителен директор на Bellsoft.

Заедно двете компании и техните екипи ще работят за подобряването на Java платформата и развитието на потребителската общност. Клиентите на VMware ще се възползват от използването на Liberica JDK, поддържано по прозрачен и отворен код за стартиране, изграждане и управление на най-критичните им приложения с допълнителна сигурност в качеството и сигурността на времето за изпълнение.

Екипът за поддръжка на Liberica JDK ще обслужва клиентските заявки на VMware и ще разреши всички – дори най-сложните – проблеми с изпълнението на Java, включително непредвидени проблеми със сигурността и сложни проблеми с производителността. VMware получи надежден партньор, с когото може бързо да обсъди най-дълбоките проблеми и нетривиални случаи.

Тагове: , , , , , , ,