24 април, 2024

Grafana Labs пусна енджина за визуализации с отворен код Grafana 7.0, въвеждайки подобрения за опростяване на разработването на персонализирани приставки и увеличаване на мощността, скоростта и гъвкавостта на визуализацията. Това последно издание помага да се реализират цели за по-бързо наблюдение и визуализация.

Подобренията на Grafana 7.0 се фокусират силно върху няколко ключови области.

Свързване и унифициране на всички данни: Новият плъгин на Amazon CloudWatch Logs се присъединява към списъка с приставки, произтичащи от партньорства в Google (Google Cloud Monitoring (официално Stackdriver), Microsoft (Azure Monitor) и Amazon (Amazon CloudWatch). Изданието включва поддръжка на нови регистрационни файлове с отворен код Loki и за проследяване Zipkin и Jaeger. Новите библиотеки, инструменти, структури от данни и напълно преустроена обща и унифицирана рамка за данни и приставки, базирана на Apache Arrow, осигуряват последователна структура на данните и значително намаляват усилията, необходими за разработването на приставки.

Много повече мощност и контрол при обработване и трансформиране на данни: Трансформациите позволяват на потребителите да преименуват, обобщават, комбинират и извършват изчисления в заявки и източници на данни. Споделен набор от общи операции с данни, които преди бяха дублирани като персонализирани функции в много панели или източници на данни, сега са неразделна част от тръбопровода за обработка на данни на Grafana и нещо, от което всички източници на данни и панели могат да се възползват. Новата функция за проверка на данните позволява на потребителите да виждат, експортират (CSV) и да проучват подробности за изпълнението на заявките за по-бързо отстраняване на проблеми.

Това наистина е голямо издание за нас – не просто .0 (точка нула) или списък с функции, а фундаментално, общосистемно развитие“, каза Торкел Йодегаард, създател на Grafana и съосновател и Grafana Labs. “С това издание потребителите ще усетят увеличаване на скоростта до визуализация, заедно с множество възможности, които ще им дадат едно място, да изпълняват прости и сложни функции и трансформации на своите данни. Grafana се превръща в идеален инструмент за ускоряване и облекчаване на трансформациите на данни и намаляване на необходимостта от извършване на разединени трансформации чрез различни езици за заявки извън таблото за управление.

Тагове: , , , , , , , , , , ,