24 април, 2024

Първият Инженеринг Център на Бош в София отбеляза една година от дейността си в страната. Екипът на компанията участва в разработката на над 40 международни проекта, свързани с технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност.

Само за дванадесет месеца се наблюдава удвояване броя на служителите – от 120 до над 250, като процесът по наемане на експерти продължава. Не случайно компанията грабна и приза “Tech Growth Business” за 2019 г. на на Технологичните награди на форума Global Tech Summit. Инженеринг Центърът на Бош в София е сред отличените компании на Наградите на германската икономика в България 2019 за разрастващия се бизнес и получи наградата “Инвестиция за индустриално развитие” на Годишното гала събитие на българския автомобилен клъстер.

Центърът в София работи в тясно сътрудничество с развойните екипи на Бош в Германия, САЩ, Унгария и Румъния, като предоставя най-добрите решения за водещите световни производители на автомобили.

„Само за една година показахме, че имаме потенциала и експертизата да поемем изцяло работата по даден проект – от софтуер, през мениджмънт на проектите, комуникация с клиента до цялостно управление на процеса. Амбицията ни е да затворим целия цикъл и скоро да предложим на пазара технологии, разработени изцяло в България“, споделя Динко Русев, технически директор на Бош Инженеринг Център София.

След приноса си в развитието на множество софтуерни функционалности, Бош Инженеринг Център София продължава да се разраства като създава цялостни решения за така наречените „автомобили на бъдещето“.

Сред разработките на Центъра са системи, които подпомагат водача на автомобила и осигуряват по-безопасно шофиране. Такива, например, са системи за мониторинг и оценка на поведението, които анализират поведението на водачите и пътниците чрез изкуствен интелект (AI). На база този анализ могат да се вземат решения и да се предприемат действия за предотвратяване на пътни произшествия.

Центърът допринася и с разработването на последно поколение предна видео камера /Front Video Camera/. Системата предлага разновидност от удобни и сигурни функционалности, като следене на пътната обстановка, разпознаване на пътни знаци, интелигентно управление на светлините на фаровете и предпазване на пешеходците.

Един от най-новите проекти, по които работи Бош Инженеринг Център София, е разработването на eBike компоненти. Динамичната среда, необходимостта от дистанция и отговорност към околната среда водят до бум в развитието на тази технология в последните години. Бош има 70% пазарен дял в производството на технологии за електрическите велосипеди в света.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,