25 април, 2024

Много компании са принудени да продължават да работят от вкъщи, за да предпазят здравето на служителите си. Google обмисля план за поетапното отваряне на своите офиси. Някои компании, като Twitter обаче може и да останат да работят от вкъщи за постоянно.

Изпълнителния директор на Google, Сундар Пичай, сподели в блога на компанията, планове за стратегията на работата след пандемията, защото сега предстои да се отворят офисите в целия свят. Той обмисля това да започне от 6 юни и голяма част от офисите да отворят врати, но въпреки това повечето от служителите ще останат вкъщи. Отварянето на офисите ще включва всички мерки за безопасност, като първоначалният им капацитет ще покрива 10%. Това ще помогне за по-малко струпване на служители и за опазване на тяхното здраве.

В резултат на това Google ще предоставя парична помощ в размер до 1000$, което ще помогне на служителите със закупуването на мебели и необходимото им офис оборудване. Компанията обмисля и по-голяма гъвкавост относно работата от вкъщи.

Тагове: , , , , , , ,