24 април, 2024

Въпреки всички тревоги, които COVID-19 донесе върху икономиката, все пак трябва да бъдем оптимисти за ИТ сектора. Това заяви д-р Бойко Таков на провелата се онлайн дискусия на DevStyleRФалирай умно”. Според изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, в условията на криза се отварят много нови възможности пред компаниите, особено в гейминга и ИТ сектора генерално.

Тази ситуация ще задвижи още повече дигитализацията. Фокусът на хората трябва да бъде върху положителните неща. Кризата е възможност за много други индустрии и хората ще започнат да използват все повече услугите на ИТ компаниите,” споделя д-р Таков и допълва, че в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организират изложения за ИТ сектора и предвиждат търговски мисии във всички съпровождащи бизнес делегации.

Ние сме в контакт с асоциации като BESCO и БРАИТ. Стремим се да ги подпомагаме по всякакъв начин,” заяви още д-р Таков. Колкото до конкретните мерки, които в момента се взимат като превенция от фалити на компании, д-р Таков сподели, че държавата взима доста мерки през оперативните програми и Българска банка за развитие.

Всички са насочени към малките и средни предприятия. Всяка една финансова мярка ще бъде добра за фирмите. Ние сме задействали програма, с помощта на която, ще подкрепим 450 компании. Но решенията се взимат своеобразно и всяка мярка изисква своето технологично време,” допълни д-р Таков.

Тагове: , , , , , , , ,
Author