18 април, 2024

Водещата компания за управление на кораби Eastern Pacific Shipping  (EPS), стана първият клиент на F-drones – създателите на дрон, правещ въздушни доставки по кораби. Това се случва в Сингапур и се счита, че използването на тази иноватвна технология ще помогне за справянето с недостига на работна ръка. Дронът е успял да достави два килограма витамини през разстояние от 2.7 км. за около 7 минути. Това е много по-бърза опция от досегашните – дизелови лодки и хеликоптери.

F-drones е първата компания в Сингапур, която е получила разрешение от авиационните служби да извършва доставки с дронове до кораби. Традиционните транспортните средства са скъпи и бавни, докато дроновете могат да спестят до 80% разходи и вредните емисии във въздуха. Те също могат да ограничат и контактите между хората по време на пандемията. Товарът може да бъде до 5кг и да лети на разстояние 5км.

Целта на компанията е доставките с дрон да достигнат до товат от 100кг и разстояние от 100км, което ще облекчи изпращането на дизеловите лодки, които са в ограничен брои. Разработването на този дрон е планиран да бъде завършен до средата на 2021г.

Видео от доставката на дрона можете да видите ТУК.

Тагове: , ,
Author