19 април, 2024

ИТ индустрията ще бъде повлияна от кризата с COVID-19, това смятат 47% от участниците в анкетата “ИТ секторът vs. COVID-19”. Кратката анкета от 5 въпроса успя да привлече повече от 6 000 заети в бранша.

“Във всички сектори ще се усети кризата. ИТ секторът няма да е изключение”, е мнение на гласувал в анкетата.

“Господ да ни е на помощ”, гласи друг коментар под въпроса “Ще повлияе ли негативно кризата с COVID-19 върху ИТ сектора?”

39% от участвалите в проучването на DevStyleR смятат, че не могат да преценят. В коментарите си най-общо споделят, че все още е твърде рано, за да се прецени. Едва 4% от далите отговор “Не мога да преценя” не са продължили с анкетата, което е знак за това, че отговорът им по-скоро маркира липса на заинтересованост от влиянието на случващото се върху ИТ бизнеса.

Едва 14% от гласувалите до момента очакват ИТ индустрията в България да остане незасегната от глобалната пандемия.

„Може да съм прекален оптимист, но смятам, че ИТ индустрията е стабилна и всичко ще е наред“, коментира един от участниците.

Стискаме палци точно тези 14% да се окажат точната прогноза!

Проучването е анонимно и не изисква предоставяне на лични данни. Целта му е да събере реалните мнения на участниците, за да очертае максимално точната рамка на очакванията на заетите в ИТ индустрията. Може да дадете мнение тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,