19 април, 2024

Движеща сила за амбициозния инфраструктурен китайски проект е малката технологична компания Red Date Technology. Според базата данни за корпоративна регистрация в Китай Qichacha, Red Date е подал седем патента и е защитен с авторски права на 52 софтуерни програми. Пет от седемте патента са свързани с цифрови плащания, докато най-новите два са свързани с блокчейн, съобщават от CoinDesk.

“Първоначално мислех, че блокчейнът, особено distributed ledger technology (DLT), няма търговска стойност, тъй като е твърде скъп”, каза Ифан Хе, изпълнителен директор на Red Date Technology. “Тогава разбрах, че всъщност можем да изградим мулти-фреймуърк платформа, за да намалим разходите за всички.”

Ще бъде открита за глобална търговска употреба сервизна мрежа, базирана на блокчейн, като Red Date ще стартира и ръководи техническия дизайн на мрежата. Компанията е създадена още през 2014 година, когато започва да работи по технологии за умни градове в Китай и едва последните два проекта са свързани с блокчейн.

Трите компании-основатели са доставчикът на телекомуникации China Mobile, доставчик на плащания China Unionpay и Red Date, които са инвестирали приблизително 200 милиона юана (28,5 милиона долара). Те също са сключили сделка за използване на два центъра за данни на Amazon Web Services (AWS) в Китай.

Тагове: , , , , , , , ,