25 април, 2024

Nintendo деактивира възможността за влизане в Nintendo акаунт чрез Nintendo Network ID (NNID), след като 160 000 акаунта са били засегнати от опити за хакване. Nintendo съобщава, че идентификационните номера и паролите за вход, “получени незаконно по друг начин, различен от нашата услуга”, се използват от началото на април за достъп до акаунти.

Прякорите, датата на раждане, държавата и имейл адресите може да са достъпни по време на нарушението, а някои акаунти имат дори покупки, които не са направени от потребителите. Сега Nintendo препоръчва на всички потребители да активират двуфакторна автентификация. Това е нещо, което трябва да използвате за всичките си онлайн акаунти.

Засегнатите потребители също ще бъдат уведомени по имейл и компанията предупреждава, че ако сте използвали една и съща парола за NNID и Nintendo акаунт, тогава “вашият баланс и регистрирана кредитна карта/PayPal могат да бъдат незаконно използвани в My Nintendo Store или Nintendo eShop”, цитирано от съобщението на Nintendo в The Verge.

Докладите по-рано тази седмица предполагаха, че някои акаунти са били нарушени и хората са ги използвали за закупуване на цифрови артикули като пакети от Fortnite VBucks. Nintendo моли засегнатите потребители да се свържат с компанията, за да може да проучи историята на покупките и да анулира покупките.

Тагове: , , , , ,