19 април, 2024

В близко бъдеще роботите ще заменят хората на работното им място, но това може и да се ускори благодарение на COVID-19. Вирусът промени живота на всички и отваря нови възможности за автоматизация. Много компании вече използват помощта на роботи, за да се спазва дистанцията между служители.

В Южна Корея машините са били използвани за измерване на температурата на пациенти и разпространяване на дезинфекциращи средства. Датското производство на роботи UVD Robots пък изпраща много от тях до болниците в Китай и Европа. 

Модераторите на съдържание на едни от големите гиганти Facebook и Google разчитат на AI за премахване на неподходящи публикации, тъй като нямат възможност да преглеждат всичко. Роботите са по-скъпи за създаване и интегриране в бизнеса, но след тяхното разпространение ще бъдат много по-предпочитани от фирмите, отколкото един работник на заплата.

Дейвид Тал, основател на агенция за стратегическо прогнозиране – Quantumrun Forecasting казва: “Това, което често забравяме е индиректния ефект от спестяванията на труда. Това ще даде възможност на предприятия да намалят цените си и да бъдат по-конкурентни като позволяват на потребителите да купуват повече от предлагащия се продукт или да използват своите спестявания за други бизнеси.”

Тагове: , , , , , ,
Author