24 април, 2024

Магазините за хранителни стоки се считат за един от основните бизнеси по време на епидемията. Служителите работят извънредно, за да могат да се справят със задълженията си. Роботите Tally, които са проектирани от австрийската фирма Simbe Robotics помагат за работата в хранителни магазини. Те имат повече от 40 сензора, които им позволяват да избягват трудностите, докато сканират рафтовете със стоката. 

Роботите могат да проверят от 15 000 до 30 000 продукта на час, с помощта на компютърни камери и машинно обучение. Програмирани са да идентифицират цени, продуктово разположение и наличността на стоките. Много често обаче, децата ги пипат, блъскат или прегръщат. 

Магазините също така могат да използват данните, които събира Tally в реално време, за проследяване на тенденциите в продажбите. Тази информация може да бъде споделяна с търговски партньори, за целта на вземане на по-добри бизнес решения. Експерти прогнозират, че заради кризата, много хранителни магазини могат да прибегнат до помощта на роботите. 

Повече за Tally можете да разгледате ТУК

Тагове: , ,
Author