25 април, 2024

Шумът около Capcom и Resident Evil е доста голям в момента, особено когато силата на meme и разпространението на fake news в началото на годината, че “лаборатория в Шанхай е причината за предстоящ зомби апокалипсис”. Невярната информация достигна до доста хора, понеже шанхайска биотехнологична компания, която според слуховете се намира в Ухан, има идентично лого с това на Umrella Corp. – организацията виновна за зомбитата във видео играта Resident Evil.

Всички тези слухове и фалшиви новини по никакъв начин не помогнаха Capcom, но компанията се фокусира изцяло забързването на процесите за създаване на игри с новия им енджин. RE Engine включва разнообразие от нови графични и рендерни техники като Subsurface Scatters (шейдър метод, използван за създаване на високо реалистична човешка кожа), динамични сенки, FXAA+TAA, кеш на сянка, освен това техниките за изобразяване включват способността за извеждане на 4K резолюция, HDR, VR специфичен режим, наред с други техники за подобряване на визуализацията на играта.

От друга страна, RE Engine дава възможност на разработчиците да имат фотореалистично изобразяване и реалистично засенчване. Героите, дрехите и предметите се сканират чрез 3D фотосесия. Според годишния доклад на Capcom за 2018 г. най-новата технология за лице, разработена от сръбската компания, наречена 3Lateral, е използвана за израженията на героите.

 

“RE” не идва от едно от най-популярните поредици Resident Evil, а означава “Reach for the Moon”, какво е и логото на енджина. Досега са направени 5 игри с него и има слухове, че шестата готова игра е Resident Evil Village (Resident Evil 8), а скоро започват работа по римейк на Resident Evil 4.

Capcom драстично сменят концепцията с новото заглавие. Според популярния геймър Dusk Golem, който от години често предоставя достоверна информация за гейминг индустрията, концепцията на Resident Evil ще бъде близка до тази на седмата част от поредицата. Реализмът и биологичните оръжия ще са на по-заден план, а на фокус ще бъдат вещици, митични създания и средновековни замъци.

Тагове: , , , , , , , ,