20 април, 2024

Отворено писмо на DevStyleR до професионалистите в ИТ сектора

Здравейте, колеги от ИТ сектора! Надяваме се сте в добро здраве!

#ТвоятГласИмаЗначение

Всички се намираме пред голямо предизвикателство относно стабилността на ИТ индустрията и бизнеса като цяло. COVID-19 изненада цял свят и заплашва световната икономика с невиждана криза. Само в България вече хиляди хора са загубили работата си и са принудени да се обърнат към трудовата борса. Това са предимно от секторите, свързани с услуги, работещите в хотелиерския и ресторантьорски бизнес.

Сред застрашените сектори към момента официално не присъства този на информационните технологии (ИТ). Но и тук има много въпросителни. Голяма част от компаниите работят с клиенти от най-засегнатите пазари, а именно САЩ, Великобритания и като цяло Западна Европа, други са изпълнители по държавни проекти, а трети обслужват малкия и среден бизнес. Ясно, че и този сегмент няма да остане незасегнат.

Свидетели сме на много слаба активност на ИТ компаниите, които яростно се бореха за кадри и привличане на вниманието в социалните мрежи. Намаляват и публикуваните обяви за работа.

Ясно е, че голяма част от считаните за богати технологични компании свиват бюджетите и се готвят да посрещнат идващото бизнес утре – като се готвят и за най-лошия сценарий.

Какво обаче реално се случва?

Ще се радваме да се включите в нашата анкета от 5 въпроса относно кризата и нейното влияние върху ИТ бранша и заетите в него – Анкета: 5 въпроса за ИТ сектора vs. COVID-19

В най-скоро време ще обявим и серия от онлайн дискусии по най-наболелите въпроси.

Ако желаете да се включите с коментар по темата, да зададете въпрос или имате имате други идеи, не се колебайте да ни пишете на редакционния имейл.

Ще се радваме да споделите анкетата с колеги, приятели, познати от ИТ сектора както и в социалните мрежи. Всеки глас има значение! #ТвоятГласИмаЗначение

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,