19 април, 2024

Бизнесът търси нови ниши на пазара на добрата комуникация, адаптирайки се към трендовете и форс мажорните обстоятелства, свързани с пандемията.  Преди няколко дни се породи идеята за Virtual Coworking, което ще бъде сред първите адаптации на физически coworking space за България по време на ситуацията.

Виртуалните споделени пространства осигуряват голяма част от предимствата на реалните офиси и сгради. Единствената разлика е, че не е нужно физически да бъдете около колегите си. В много отношения виртуалните споделени работни пространства изглеждат като естествено последствие на работата от дома, каквато ни се налага в момента. Няма ги смущенията от работата в реална работна среда, но все пак се чувствате като част от едно цяло.

Създадохме виртуални стаи, вдъхновени от нашите офиси в София – the Kitchen, Rooftop Terrace, Coworking Space и Conference Rooms. В стая The Kitchen можете да прекарвате времето, в което се разтоварвате – пауза за кафе, обяд и водите т.нар. “small talk”. В Rooftop Terrace правилото е горе-долу същото, но може да се включите и за „по цигара„, споделя Емил Шекерджийски, основател на Networking Premium. „Опцита „mute” – заглушаване на микрофона, ще ви даде достатъчно уединеност, докато се чувствате част от общност – макар и виртуално. Нека не забравяме, че хората в него все пак са реални. По този начин продължаваш да бъдеш част от развиващо се общество„, допълни той.

Тагове: , , , ,