26 април, 2024

Street View Maps предоставя виртуална разходка на едни от най-интересните места в света, на които можете да се насладим от уюта на своя дом.

CERN Ето, че можем да обиколим Европейската централа за ядрени изследвания, като разучим дори и металните коридори заедно с колосалния колайдер. Физици и инженери използват едни от най-сложните научни инструменти в света, за да изследват най-малките градивни частици във Вселената.

Google Data CenterТърсачката дава достъп на потребителите да вникнат в един от нейните центрове. Хората имат възможност да разгледат офисите с цветни стени, мрежовата стая с база данни от цял свят. Можем да надникнем и в помещението със сървърни системи и копия на данните.

Kennedy Space Center Google и NASA се обединиха, за да разходят потребителите около космическия център Кенеди във Флорида. Хората могат да разгледат стари космически совалки, плюс голяма колекция от артефакти, свързана с дългогодишната им история.

Базов лагер на Еверест – Върхът вече няма да представлява голяма трудност за мнозина от хората. Google View Maps дава шанс да стигнеш до базовия лагер(пълен с молитвени знамена от катерачи) и да бъдеш част от едно виртуално приключение и обиколка.

The LouvreВиртуалната обиколка на Лувъра, предлага по-близък поглед върху детайлите в изкуството, чрез увеличаването на картината, както и допълнителна информация за художника, използваните техники и сюжета, показан на платното. 

The International Space Station (ISS) –  Някога да сте се чувствали, сякаш искате да напуснете планетата? Е, вече това е възможно. Всеки от нас може да разгледа станцията отблизо и невероятните гледки към Земята от нейните прозорци.

Тагове: , , , , , ,
Author