25 април, 2024

Sirma предоставя безплатно функционалност на Diabetes:M за отдалечено следене на здравословното състояние на диабетиците по време на пандемията. Апликацията може да намали нуждата от профилактични прегледи в болниците и съответно – опасността от зараза с COVID-19 за една рискова група хора, както и да спести време на лекарите.

С разпространението на пандемията от COVID-19 по целия свят, все повече хора остават изолирани вкъщи. Това обаче е проблем за страдащите от редица други значими заболявания. В условията на извънредно положение у нас и в много други страни пациентите с диабет например са силно затруднени да посетят наблюдаващия ги лекар, а редовните им профилактични прегледи се ограничават от съображения за сигурност.

В тези условия мобилното приложение, осигурява инструмент, който може да помогне на лекарите и болните от диабет да редуцират срещите си за профилактични прегледи. Функцията се нарича Diabetes:M Monitor и позволява на лекари, други медицински служители и болногледачи да разполагат с важна информацията за състоянието на своите пациенти в реално време.

За лекарите това означава, че в тези кризисни времена могат да следят дистанционно всички свои пациенти с диабет и да са наясно със здравословното им състояние всеки ден. По този начин грижата за болните от едно от най-разпространените съвременни заболявания продължава да е на ниво, без това да увеличава рисковете от друга актуална заплаха за здравето.

Всички функционалности на приложението са безплатни за медицинските специалисти. С оглед на настоящата ситуация в България и в международен план, Sirma взе решение да отключи всички платени абонаментни функции на Diabetes:M, по време на пика на пандемията, част от които е и опцията за дистанционно следене от лекар. Това става чрез специален код – STAYHOME, който се въвежда от потребителя в уеб версията на приложението. Тази възможност ще е активна до 16 юни тази година, като срокът може да бъде удължен спрямо развитието на ситуацията.

Тагове: , , ,