20 април, 2024

Общността от български предприемачи и иноватори Power of BG, събира талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии, и IT специалисти, които да дадат идеи и да изградят проекти за борба с коронавирус кризата и последствията ѝ у нас. Това ще се осъществи чрез провеждането на онлайн хакатон, през платформите Slack и Zoom, целящ да събере различни идеи и проекти. Начало на състезанието ще бъде в петък, 27 март от 18:00, а финалите ще се проведат на 29 март, неделя.

Участващите ще разполагат с 48 часа да представят иновативните си идеи и прототипи на системи, като най-добре справилите се отбори ще си поделят награден фонд от 15 000 лева. Важно е проектите да са готови за прилагане на практика, а след хакатона отборите ще получат помощ от едни от най-успешните и иновативни предприемачи в страната.

Участниците в хакатона ще бъдат в екипи от 2 до 6 души, като форматът позволява те да са от различни обществени и професионални сфери. Дарин Маджаров (Уча.се), Светлин Наков (SoftUni), Пресиян Каракостов (PhoneArena и PubGalaxy), Братя Куманови (Ник), Юлиян Бориславов (ICN) и други предприемачи от мрежата на Power of BG ще заемат ролята на ментори по проектите и ще оказват своята помощ на участниците.

Темите, по които спешно се търсят разработени концепции срещу коронавируса, са:
•    Спаси животи
•    Спаси общности и групи от хора
•    Спаси бизнеси

Записването стартира от днес на сайта hackcrisis.bg, a във фейсбук може да следите събитието тук.

Повтаряме, че начало на състезанието ще бъде в петък, 27 март от 18:00, а финалите ще се проведат на 29 март, неделя, когато жури ще излъчи екипите победители във всяка категория. Те ще си разделят наградния фонд и ще имат осигурена подкрепа да реализират проектите си.

“Организирането на хакатона събра съмишленици от честни български бизнеси готови да подкрепят активно най-добрите идеи за разрешаване на проблеми от първостепенна важност. България притежава огромен потенциал. Нека работим всички заедно – всеки със своите знания, умения и опит, само така ще успеем да се преборим с кризисната ситуация като общество и да излезем победители”, коментира Тодор Гигилев, основател на Power of BG u CEO на софтуерната компания Dreamix.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author