16 април, 2024

Chaos Group дарява 200 000 лв. за закупуването на животоспасяваща техника и консумативи, необходими на болниците за справяне с епидемията от COVID-19 в България. Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от служителите на компанията в София, които подеха инициативата за дарителска кампания в подкрепа на болниците и техните екипи.

Дарението се осъществява с посредничеството на Фондация BCause, партньор на кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България. Фондацията получава ежедневно информация за нуждите на широк кръг лечебни заведения в страната и съдейства за поръчката и доставката на необходимите техника и материали.

„Въпреки препоръката за социална дистанция, в тази кризисна ситуация ние сме още по-свързани като част от едно общество. Важно е да запазим солидарността помежду си и да помогнем на тези, които имат нужда. Благодаря на екипа на Chaos Group за споделеното желание да подкрепим българските медици на „бойното поле“ срещу вируса. Благодаря и на инициаторите на кампанията #ЗаДоброто и на Фондация BCause, които оказват реална помощ на нуждаещите се болници и съдействат подкрепата от дарители като нас да стига по-бързо на точното място.“ – коментира Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на Chaos Group.

С дарената сума от компанията е предвидено закупуването на няколко респираторни апарата за болници, както и защитно облекло и консумативи за медицинските екипи. Апаратурата ще бъде доставена на болниците спрямо актуалните нужди към момента на поръчката, като координацията на доставката ще бъде извършена от Фондация BCause. В края на м. март за същите цели ще бъде насочена и сумата, дарена от служителите на компанията, която се събира в момента.

 

Тагове: , , , , ,