24 април, 2024

Работи се масово по стратегии за ситуацията и подобряване на работата с интернет от вкъщи. Ситуацията с коронавируса кара милиони да останат у дома, да правят видео конферентни разговори и да преглеждат клипчета през останалото време. Това означава, че има основна промяна в количеството информация в битове, както по едно и също време, така и в съвкупност.

Интернет доставчиците предлагат асортимент от достъпни за използване промени в техните стратегии. В България телекомуникационните компании A1, Telenor и VIVACOM обявиха, че в период от месец потребителите им ще използват най-силния интернет без допълнителни такси, което към момента е временно решение. Мощни модели на рутери и други устройства вече се продават в страната, но премахване на ограничението за данни води до минимално повишаване на радиацията или дори до допълнителни разходи по време на криза.

По света интернет доставчиците предприемат дейности, умишлено или в съответствие с държавата. В Индия, например, ACT Fibernet използват до 300 Mbps без разходи. В САЩ Comcast повишава капацитета за предаване на своите клиенти с до нива, които наистина отговарят на изискванията за широколентов достъп. AT&T спира информационните граници за всеки свой клиент до допълнително уведомяване. Verizon също правят промени в своите политики.

Тагове: , , , , , , , , , ,