24 април, 2024

Microsoft спря поддръжката на .Net Core 3. Open source платформата за разработка угасна на 03.03.2020 г. и потребителите могат да не очакват нови пачове и ъпдейти. 

Но от друга страна, излязлата през декември версия 3.1 остава вариант и от Microsoft препоръчват именно нея като алтернатива. За разлика от 3.0, излязла също през изминалата година, се счита, че .Net Core 3.1 ще бъде валидна поне в следващите три, защото представлява LTS – long term support. 

.Net Core 3 се счита за сериозно постижение от страна на Microsoft поради причината, че успя да направи преход от .Net Framework към поддържане на Windows Presentation Foundation и Windows Forms разработка. 

.Net 3.1 от друга страна, като LTS, притежава стабилни компоненти, чиито ъпдейти ще бъдат изкарвани на по-голям интервал от време. От Microsoft препоръчват неговото използване, особено от разработчици, които не възнамеряват да ъпдейтват често своите приложения. От друга страна, .Net Core 3.1 е последната стъпка преди появяването на .Net 5, което се очаква по-късно през годината, най-вероятно ноември месец. 

 

Тагове: , , , , , ,
Author