19 април, 2024

Жан-Мишев Деток, изпълнителен директор на Ubisoft Mobile

Ubisoft придоби 75% от базираното в Берлин студио за разработка на мобилни игри, Kolibri Games. Разработчикът е известен като един от лидерите в жанра на т.нар. “idle” игри – публикувата Idle Miner Tycoon, например, е свалена от над 104 милиона играчи. Екипът на Kolibri Games наброява почти 100 души и е известен със своята отдаденост на играта и многобройните ъпдейти – над 160 на брой от създаването на играта.

“С придобиването на Kolibri Games, ние определено засилваме нашето портфолио от “idle” игри”, заяви Жан-Мишев Деток, изпълнителен директор на Ubisoft Mobile. “Студиото е един от лидерите в сегмента, чиято флагшип игра Idle Miner Tycoon показва стабилен ръст от 2016 г. За нас е удоволствие, че този изключително талантлив екип, известен с популярното заглавие, се присъедини към Ubisoft”.

 

Данием Стамлер, CEO и съосновател на Kolibri Games

“Ubisoft е едно от най-креативните студиа и един от най-силните брандове в гейм индустрията – ние сме развълнувани от поканата да се присъединим към това велико семейство”, каза Даниел Стамлер, CEO и съосновател на Kolibri Games. “Това е повратна точка в историята на нашата млада компания и ще ни позволи да разширим възможностите си за разработка”.

Придобиването на Kolibri беше завършено на 31 януари, като сделката дава възможност на Ubisoft постепенно да увеличава своя дял до 100% през следващите 4 години.

Тагове: , , , ,