23 април, 2024

Създателят на Jenkins, Кохсуке Кавагучи, има ясната цел пред себе си да направи софтуерното тестване
по-бързо и удобно. Като спомагателно средство се включва бъдещият най-добър приятел на технологиите – Machine Learning, чиято помощ ще се изрази в изследването на предходни промени по кода, както и резултати от тестове, информация от доклади и резултати от CI системи.

Launchable, както се казва стартъпът, ще се бори с някои основни проблеми, срещани при софтуерното тестване. Бавният фийдбек – разработчиците чакат доста време, преди да открият въпросната регресия от тяхната работа. Също така, промени се правят прекалено често, а времето винаги е малко, което означава, че някои от елементите за тестване ще останат на заден план или въобще няма да бъдат тествани. 

Проблем, който Launchable решава, според създателите е, че повечето проекти правят тестове през цялото време, но без определена насоченост. Т.е. автоматично това означава, че се губи много време в търсене на малка грешка в голям проект. Важни са малкото тестове, но ориентирани в правилната посока, а това е постижимо поради задачите, които ML системата изпълнява. 

 

Тагове: , , , ,
Author