20 април, 2024

Новата цел пред Google е да обедини своите услуги. Предлаганите на бизнеса инструменти като Gmail, G Suite и Drive ще влизат в една платформа, което вероятно би създало по-голяма конкурентност с пазарните опоненти на компанията. 

По данни на The Information, редица бизнес клиенти предпочитат и залагат на Microsoft Teams и Slack, предлагащи по-централизирани опции за провеждане на работни разговори и видео комуникации. За разлика, към момента Google разполагат с разцепени варианти на Hangouts – един за видео-разговори, Hangouts Meet и Hangouts Chat, което e единствено за комуникация чрез текстови съобщения, което пък се припокрива със съществуването и на самостоятелно приложение Hangouts.

Реално погледнато, Google разполага с прекалено много варианти за комуникация, не само за бизнес практика, но и за ежедневна употреба сред масовите потребители, към които се присъединява и Duo, което е за провеждане на видео разговори. Ако включим и предшествениците Gchat и Google Allo, които вече не функционират, то определено можем да кажем, че Google са в търсене на най-оптимален вариант за комуникиране. 

Тагове: , , , , , , , , ,
Author