25 април, 2024

Google обявиха придобиването на сиатълския стартъп AppSheet. Създаден през 2014 г. като платформа за разработка, която не изисква “кодене”, AppSheet създава добро свое име в оптимизирането на работните процеси в редица големи компании като Pepsi, Toyota, Husqvarna Group, American Electric Power, Whirlpool и др. 

Платформата попадна в обсега на Google Cloud разработката, поради своите спомагащи бизнеса характеристики, позволяващи low-code и no-code програмиране. В блога на AppSheet, CEO-то на стартъпа Правеен Сешадри, обеща на потребителите, че платформата няма да се откъсне от своя фокус към клиента и няма да променя своите услуги, а ще ги доразвива. 

Искаме да “демократизираме” разработката на апликации, като позволим на максимално много хора да създават и дистрибутират своята работа, без да пишат дори и един ред код. Това продължава да е нашата мисия и съвпада с плана на Google Cloud за възраждане на дигиталната трансформация чрез бизнес-потребител централизирана апликация,” написа още Сешадри.

 

Тагове: , , , , , ,
Author