18 април, 2024

Закономерността, че всяко нещо има своя край, достигна и Windows 7. 14.01.2020 г. бележи края на поддръжката на операционната система. 

Microsoft слага край на ъпдейтите по сигурността, което директно поставя под риск всяка една дейност на Windows 7. За хора, които все още поддържат бизнесите си на тази операционна система, рисковете са прекалено големи. Вашата мрежа става уязвима от различни атаки и вируси, които освен загуба на информация, със сигурност ще доведат до забавяне на работата. 

Разбира се, за верните потребители на Windows 7 съществуват варианти за изход от ситуацията, но и те не могат да траят вечно. В случай, че компания поддържа бизнеса си чрез системи, работещи на Windows 7, то срокът на живот на “седмицата” се удължава до края на 2020 г. срещу сумата от 50 $ на устройство. Ако компанията е пресметнала, че и 2020 г. няма да стигне за преместване на бизнеса на друг софтуер, то 2021 г. също е алтернатива, но тогава цената се покачва на 100 $ за устройство. 

Краен вариант – 2022 г. – 200 $. 

Разбира се, Linux остава вариант за промяна на софтуера, но е по-вероятно прехвърляне на Windows 10 да бъде предпочитано.

 

Тагове: , ,
Author