25 април, 2024

Проблемът с тренирането на изкуствен интелект за болници е, че  почти всяка информация, която може да е подходяща за тренировки на модели, всъщност е конфиденциална и не може да бъде собственост на трета страна. 

Nvidia Corp. ще се опита да заобиколи този проблем, чрез новата си техника за машинно учене, която да не запаметява личната информация на пациентите, с която борави. Clara Federated Learning technique (Clara FL) е референтно приложение за AI упражнения, което е направено да работи на платформата EGX на Nvidia. Тази платформа съдържа системи, които могат да направят deep learning-а локален, а поверителната информация за пациентите не може да бъде преместена.

Clara FL е колаборативно приложение, което означава, че множество системи могат да работят на различни локации за създаване на по-точни модели. Тези модели са тренирани на сървърите на Nvidia’s, локализирани на платформата, а резултатите са изпращани със защитена връзка обратно към федералния учебен център. Въпросът е, че по този начин информацията е споделена, но не може да бъде преместена, което осигурява защита на личните данни.

Тагове: , ,