16 април, 2024

Комбинацията от умения и познания, които Теди притежава, са факторът, който я поставя в нашата рубрика „Developer на фокус“. Тя е един от най-важните членове на екипа и разбираме, че за нея важат три думи: усмихната, целеустремена и успешна. 

Кого номинирате за „Developer на фокус“?

Теодора Линчева, Senior Java Developer в DHL Enterprise Software Solutions.

Каква е причината да я номинирате?

Теди е сред най-важните членове на екипа ни и притежава различни технически знания и умения, което я прави способна да се справи с почти всяка задача. Освен това е свежарка и черният ѝ хуморът винаги разведрява колегите в офиса. 🙂

Опишете нейните професионални качества.

За разлика от повечето от нас е веща не само в Java и SQL, но разбира доста от андроид девелъпмент, както и по малко от фронт-енд технологиии и различни скриптови езици. Гит и уеб сървиси са също области, в които е силна.

Разбира от разнообразни технологии, просто защото винаги е има желание да се захване с нещо ново и различно. За нея комфортна зона не съществува като понятие. Появи ли се нещо напълно ново, кеото трябва да се рисърчне и въведе в проекта, можете да сте сигурни, че ще е първа на опашката от желаещи.

Винаги е пълна с идеи и завършва работните си задачи бързо и чудесно. Теди е сред шампионите по писане на код с най-малко бъгове в екипа ни.

Друго нейно качество, с което ни е безкрайно полезно, е нейният винаги трезв и спокоен поглед върху нещата. С нея сме сигурни, че ще реагира адектватно при всяка ситуация и колкоро и да е голям стреса не може да я събори.

Можете ли да опишете как протича нейният  работен ден?

Обикновено се появява в офиса малко по-късно от останалите, тъй като повечето сутрини е твърде заета да побеждава разни хора на скуош, докато ние бавно се разбуждаме по бюрата си. После прави лека ударна закуска за шампиони с кисело млекце и почти идва време за daily scrum standup-a ни.

От там нататък си работи по текущите задачи или участва в разнообразни срещи, най-често в брейнсторминг сесии по разроботката на някой от по-големите фийчърите в екипа или пък съпортва поредните дискусии между бек и фронт енда, бидейки свързващо звено. Прави си и редовни пуш-паузи, които да поддържат психическото ѝ здраве в ред. 🙂

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви?

Теди се включва активно във всички благотворителни инициатиеи, които организираме в офиса. Има огромно сърце. Възхищаваме се на моментите, когато вместо подарък за рождения си ден, предпочита да дари парите за благотворителна кауза.

Последната инициатива, която организирахме благодарение на нейно предложение, бе участието на компанията като спонсор на първия в България професионален турнир по скуош, в който самата тя взе активно участие.

Какви са предизвикателствата пред нея? По какви проекти работи?

Теди работи по сравнително разнообразни проекти, защото не обича твърде еднообразните задачи. Целият екип черпи знания от разнородните ѝ умения, а предизвикателствата падат по-скоро върху тийм лидера ѝ, който трябва да се грижи да не ѝ доскучава в работно отношение, за да продължава да дава максимума от себе си.

Отделно, много ѝ допада работата по описанието и имплементацията на уеб сървиси. Тя е и свързващото звено между нас и екстърнал фронт-енд екипа, с който работим, а това, очаквано, не е никак лека задачка.

Случва ли й се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Помага и още как. Освен че е сред най-опитните ни хора, което значи, че помага активно чисто технически, е сред най-активните откъм  идеи при брейнстормване на стратегии за имплементации. Гит-а ѝ е като майчин език, та и там удря по едно рамо като забием в някакъв по-сложен сценарий. Фронт енд скиловете ѝ пък са незаменими.

Какви са хобитата ѝ?

Теди тренира активно скуош. Запалила се е по този спорт преди близо 2 години и половина. Голяма късметлийка е, защото залата за тренировки е няколко етажа по-надолу от нашя офис. Също така практикува йога в домашни условия, обича да пътува и благодарение на нея, орхидеите в офиса не спират да цъфтят ☺ Много обича цветята и се грижи за отглеждането на най-различни видове.

Ако трябва да я опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Усмихната, целеустремена, успешна.

Каква музика слуша?

Най-много харесва рок музиката, но както обича да казва по-важно е компанията, музиката е просто допълнение.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от нея?

Както и при останалите от нас, основните езици, с коити работи, са Java и SQL. Отделно от това, поразбира доста от андроид девелъпмент и може да вдига уеб и андроид проекти от скрач. Знае и основните скриптови езици, но като повечето джавари не им е особена фенка. Друга нейна страст е да се рови из фреймуърка и да конфигурира нови апи-та там.

 

Тагове: , ,
Author