18 април, 2024

Базираната в Република Руанда компания Mara Group, обяви официално производството и навлизането в пазара на своите два смартфона, които за момента могат да се похвалят като първите изцяло произведени и сглобени в Африка умни телефони. 

Моделите Mara X и Mara Z, съответно с пространство от 16 GB и 32 GB, работят с операционната система Android, а цените им са 130 $ за X и 190 $ за Z серията. 

Телефоните се произвеждат изцяло в построения завод на Mara Group в столицата Кигали, което автоматично значи, че устройствата ще съдържат надпис “Made in Rwanda” или “Made in Africa”. Това, което за повечето страни се води нискобюджетен телефон обаче, за стандарта на Република Руанда е в пъти повече, отколкото хората биха могли да си позволили. Според данни на Okay Africa, конкуренцията на Mara, например китайските телефони Tecno, обикновено варира в своите цени между 37 и 54 $, но от компанията заявяват, че X и Z моделите са за тези, които са склонни да дадат повече, за да получат по-добро качество. 

За тази цел, Mara Group е сключила договори с различни банки, така че потребителите да имат опцията да изплащат устройствата в рамките на две години. 

От компанията обявяват важността на производството на Mara телефоните, давайки за пример целия африкански континент, който основно участва в различни производства на продукти на компании от света, но не произвежда сам. Затова новото начинание е от голямо значение за технологичното развитие и реноме, не само на Руанда, но и на Африка. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагове: , , , , ,
Author