24 април, 2024

Nikon анонсира нови продукти на събитие в Амстердам. Там компанията представи емблематичен за своите безогледални фотоапарати обектив NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. С класическата привлекателност на обектива Noct с байонет F на Nikon и революционния оптичен дизайн ултрашироката му диафрагма и изключителната острота предлагат отлични нови възможности при слаба осветеност.

Серията Nikon Z 50 също беше представена днес, като това е първият безогледален фотоапарат с формат DX от серия Z, и първите два вариообектива NIKKOR Z DX – NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR и NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Те предлагат превъзходно качество на изображението, както можете да видите от снимките от статията. Изцяло новият Nikon Z 50 заснема перфектно фокусирани снимки и 4K клипове, които са богати на детайли, дълбочина и цвят. Новата безогледална система с формат DX ще създава великолепни изображения от широкоъгълен до телефото обхват.

Оборудван с голям 20,9-мегапикселов сензор с формат DX, Z 50 обединява оптичните предимства на безогледалната система на Nikon в здраво и компактно тяло с формат DX. Характеристиките, наследени от известните фотоапарати Nikon Z 7 и Z 6, включват широкия байонет Z на Nikon и бързата, широка система Hybrid-AF (автоматично фокусиране). Z 50 също така разполага с ясен електронен визьор, накланящ се сензорен екран и дълбока ръкохватка, която прави безогледалните фотоапарати на Nikon толкова удобни за държане. Благодарение на интелигентното АФ с детекция на око Z 50 е чудесен за снимане на портрети, а серийното снимане с до 11 кадъра/сек (с АФ/AE) е идеално за улавяне на действието. Z 50 е изцяло съвместим с адаптера за байонет FTZ на Nikon, който позволява обективи NIKKOR с байонет F за DSLR фотоапарати да се използват заедно с фотоапарата.

 
Примерна снимка с Nikon Z50

 

И двата DX обектива с байонет Z са оптимизирани така, че да разполагат с превъзходната способност за събиране на светлина на широкия байонет Z на Nikon. Тези вариообективи фокусират бързо, тихо и стабилно, което ги прави толкова добри за видео клипове, колкото и за снимки. Ултрапреносимият вариообектив NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, който е суперплосък, когато е прибран, заснема красиво от широкоъгълни изгледи до портрети. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR е компактен телефото вариообектив, който позволява на потребителите да преминават от композиране на уникални портрети до заснемане на отдалечени действия с плавна и постоянна прецизност. Батериеният пакет MB-N10 също е част от новите попълнения на Nikon. MB-N10 може да побере две литиево-йонни акумулаторни батерии EN-EL15b, което позволява на потребителите да записват приблизително 1,8 пъти повече снимки и филмови кадри с Z 7 и Z 6.

Тагове: , , , , , , , ,