20 април, 2024

Google притежава много недвижими имоти и по-рано тази година обяви големи планове за изграждане на още повече офиси и центрове за данни в Съединените щати. Но тази идея расте – и образно, и буквално. Компанията току-що направи нова покупка на недвижими имоти и не е за нови лъскави офиси. Вместо това Google е купила земя, където планира да отглежда дървета.

Според новинарския сайта на Сан Хосе Mercury, Google купи 40 декара земеделски земи Калифорния, което е близо до Сан Хосе. Компанията възнамерява да използва земята като разсадник за отглеждане на дървета и други форми на зеленина за своите кампуси, заяви говорител на Google, както на Mercury News, така и на CNBC.

Големите технологични компании редовно внасят дървета за своите кампуси. Apple Park очевидно е имал донесени над 8 000 дървета, а новата сграда на Facebook има градина на покрива. Притежавайки разсадник на дърветата, Google ще разполага с вътрешен източник на зеленина, което може да му помогне да я разпръсне по текущи кампуси и нови по начини, по които иска.

Тагове: , , , , , ,