19 април, 2024

Microsoft обяви двуекранно устройство, което е базирано на Android. На годишното си хардуерно събитие в Ню Йорк Microsoft днес представи очаквания набор от актуализации на съществуващата хардуерна гама. Най-голямата изненада обаче със сигурност беше обявяването на двойния екран на компанията Surface Neo, който ще бъде пуснат в продажба преди празничния сезон 2020. За да направи възможно този вид устройство с два екрана, Microsoft изгради нова версия на Windows 10: Windows 10X.

Въпреки че серията се казва Windows 1010 (тен тен), много от дивелъпърите, които работят по операционната система или по приложения, се шегуват, че благодарение на Microsoft те са станали 10X developers. Да си 10X (тен екс) дивелъпър означава, че работиш 10 пъти повече от един разработчик.

Говорител на Google пред The Verge съобщи: „Радваме се да приветстваме Microsoft в екосистемата на Android. Очакваме да работим заедно, за да предоставим на потребителите най-доброто от двете компании.“

Откакто Microsoft излезе от пазара на смартфони, чакахме да видим каква ще бъде мобилната стратегия на компанията под ръководството на изпълнителния директор Сатя Надела. Отговорът на Microsoft е да спечели на ниво приложения и услуги, вместо на операционната система.

Тагове: , , , , , ,