25 април, 2024

Един от първите членове в екипа на News UK в Questers е Паола Димова, която работи като Junior JavaScript Developer. Тя е приключенец по душа и много обича музикалните фестивали.

Кого номинирате за “Developer на фокус”?

Паола Димова, Junior JavaScript Developer в екипа на News UK в Questers

Каква е причината да я номинирате?

Паола е един от първите членове в екипа на News UK в София. Ние сме силно впечатлени от нейната целеустременост, както и от бързото ѝ навлизане в работния процес. Тя е много мотивирана и има голям потенциал да се превърне в един от ключовите програмисти за българския екип. Пък и е първата дама, която се присъедини към екипа тук.

Опишете нейните професионални качества.

От постъпването си Паола се стреми да вникне и разбере цялостната архитектура на платформата, която разработваме. Тя е кооперативна и проактивна, вниква в детайла и изпипва всичко до най-дребните подробности. Завършва задачите си докрай, не обича половин свършена работа. Красноречив пример за нейните професионални качества е последното ни демо, по време на което без притеснение от по-опитните колеги, тя представи всички нови функционалности.

Поли силно вярва, че за да бъдеш добър програмист не е само въпрос на опит, но и на огромно старание постоянно да се развиваш и учиш нови неща. Тя винаги се опитва да е в крак с последните тенденции в JavaScript, дори наскоро записа нов курс по GraphQL.

Разкажете ни повече за нея като личност.

Поли е приключенец по душа. Много обича природата, а излетите и къмпингуването са сред любимите ѝ занимания в свободното време. Активен спортист е, тренира с личен треньор и е много запалена по колоезденето.

Можете ли да опишете как протича нейният работен ден?

Поли обожава новата придобивка в офиса – машина за газирана вода и не пропуска сутрин без да си налее една студена чаша. Сутринта ѝ продължава с “daily stand-up”, където всички от екипа обсъждат свършената до момента работа и какво предстои за деня. След това се захваща да отмята задачи. Работи фокусирано, разнищва и изпипва всичко. Понякога дори пропуска обедната почивка, но се опитваме да не ѝ го позволяваме много често :).

Ежедневната ѝ работа е свързана с интензивна комуникация с UK екипа и тя успява да намери правилния език, за да върви работният процес гладко. В следобедните часове намира време за кратка почивка и свеж плод в qClub. Не е от хората, които затварят служебния лаптоп в 17:59ч., а понякога остава след шест, за да завърши започнатата задача.

Какви са предизвикателствата пред нея? По какви проекти работи?

В момента работи и е един от главните разработчици на Open Source React-Native библиотека, която се използва активно в уеб и мобилното приложение на The Times и The Sunday Times. Предизвикателствата са свързани именно с използването на RN библиотека на всички устройства, тъй като това оказва влияние върху процеса на разработване.

Случва ли ѝ се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Да, Поли е супер отзивчива. Често прилага Pair Programming с новите колеги, с цел по-бързо да ги въведе в работния процес.

Ако трябва да я опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Отдадена, любознателна и авантюристична.

Какви са хобитата ѝ?

Обича да пътува, често ходи по музикални фестивали и се спуска с колелото в планината.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Слуша доста разнообразна музика Indie, Alternative, Downtempo, Drum and Bass и много много други. Винаги има един отворен таб със SoundCloud.

Интересува ли се от гейминг?

Не, като цяло, но ѝ допадат инди или арт игри с готина графика от типа на „Ori and the Blind Forest“ и „Never Alone“.

Кое предпочита Android или iOS?

Android.

Какъв е стилът ѝ?

Харесва всичко, което влиза в категория “street style” и е цветно и удобно.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от нея?

Знае C# и JavaScript, но определено предпочита JavaScript.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с нея?

Наскоро колега имаше рожден ден и почерпи с много вкусна торта. Всички си изядохме парчетата за минути. Освен Поли, която заради хранителния режим, който спазва, яде своето парче в продължение на една седмица. Не сме сигурни как успя да го опази от нас :).

Тагове: , , , , , , , , , ,