23 април, 2024

Корпорацията Oracle направи важна крачка към преминаването към Cloud Computing. Председателят Лари Елисън обяви в понеделник новата операционна система, базирана на Linux, която ще работи без никакъв човешки надзор. Това се случи на годишната конференция на Oracle в Сан Франциско OpenWorld.

Продуктът на Oracle е първата автономна операционна система. Тя е много по-сигурна, обяви Елисън, поради причината, че елиминирайки човешката намеса, се елиминира и възможността от изгубване на данни от базата. Друго важно е, че именно автономността, ще доведе до самостоятелно ъпдейтване.

От Oracle се надяват, че със създаването на набор от самоуправляващи се програми, ще успеят да се конкурират с Amazon и Microsoft, които са лидерите на пазара от гледна точка на “computing power”. Отделно, автономизирането на софтуера позволява повече възможности за изкуствен интелект и Machine Learning.

Други новости около Oracle, които се споменават са, че до края на 2020 г., компанията планира да създаде нови 20 Cloud Data-Center хъба и се е споразумяла с VMware за изработването на визуализиращ Oracle Cloud софтуер. Също така, предстои работа с компанията McAfee за вграждането на добра защитна система в cloud инфраструктурата. Потребителите, от своя страна, ще могат да купуват софтуери, разработени от други компании чрез Oracle Marketplace. Цялостната идея е Oracle да разшири максимално много своята партньорска екосистема.

Тагове: , , , , , , , , , ,