20 април, 2024

Преподавателят Никола Каравасилев, за когото ви разказахме в началото на тази седмица, набира средства за участие на български отбор на международната Олимпиада по експериментална физика.

Олимпиадата по експериментална физика ще се проведе в края на месец ноември в Беларус. В нея участват стотици ученици от цял свят като тя са сред най-силните физици на планетата и много от тях са вече неколкократни медалисти.

България ще бъде представена от двамата гимназисти: Иво Петров (12 клас, СМГ) и Васил Николов (11 клас, ПЧМГ). През последните няколко години те са спечелили много медали от международни състезания по физика и по астрономия. Техен ръководител е именно Никола Каравасилев, един от най-добрите учители по тези две науки в страната ни.

За да участват в състезанието, те имат нужда от финансиране в размер на около 5 000 лева (като вече голяма част е събрана). Средствата са необходими за покриване на пътните разходи на учениците и техния ръководител, както и на таксата им за правоучастие.

Всеки, който има желание да подкрепи отбора, може да се свърже с ръководителя на следния електронен адрес: [email protected].

Тагове: , , , , , ,