20 април, 2024

Въпреки несигурността около криптовалутата Libra и предизвиканите от нея дебати в световен мащаб, едно е сигурно. Такава валута ще има, от компанията са абсолютно сигурни.

Ето, че докато чакат решения и регулации относно бъдещето на Libra, от Facebook не губят време. Спокойно можете да отворите testnet-a и дълбините на криптовалутата, и със старание да изкарате добри пари, опитвайки се да разбиете сигурността и функционалността ѝ. Наградата е между 500 и 10 000 долара в зависимост от сериозността на намерената грешка.

Логично, 500 долара е за най-минималните проблеми. Средните такива ще ви донесат 1 500 долара, а тези, определени от компанията, че са с висока чувствителност – 5 000. 10 000 са под графа “критични”, затова бъдете внимателни.

Това е вторият път в който от Libra проверяват своя блокчейн. Още през юни, когато бе обявена, Facebook очакваше да бъдат прегледани под микроскоп всевъзможните възможности за грешки, а за целта бяха поканени редица специалисти. Но явно тази експертиза по блокчейн технологиите е недостатъчна и сега всеки може да опита да “счупи” валутата. Всъщност, времето за изчакване покрай казусите за присъствието на Libra на финансовия пазар и явлението до което ще доведе, са използвани в разработване и подобряване на технологията на криптовалутата, като в нейния testnet може да бъде видян прототип на функциите ѝ.

Идеята е добра – ако хората ежедневно ще разчитат на криптовалутата за финансовите си нужди, то по-добре и те да имат шанса да се включат в лова за бъгове.

Тагове: , , , , ,