20 април, 2024

Pwn2Own е едно от най-големите ежегодни състезания, позволяващи на хакерите да заработят честни пари, използвайки уменията си. Тяхната борба е да се изправят срещу устройства и продукти, произведени от едни от най-големите световни компании.

По този начин, тествайки системата, може да бъде намерена грешка и да се стигне до пробив, като това е по-добре да се случи “на светло”. Впоследствие компанията ще знае върху кои детайли да се концентрира в поддръжката. Например, с участието на автомобила на Tesla Model 3, двама хакери, успели да пробият и да намерят сериозен проблем в уеб браузъра на системата за предоставяне на информация в колата, успяват да си заработят 375 000 долара, както и… самата кола, съобщава TechCrunch.

На предстоящото мероприятие компютърните специалисти ще имат шанса и да се изправят срещу умните дисплеи Facebook Portal, като потенциалната награда се очаква да достигне 60 000 долара, като атаката трябва да стане дистанционно.

Други устройства, чиято сигурност ще бъде изпробвана, са Amazon Echo Show 5, Google Nest Hub Max, Amazon Cloud Cam, Nest Cam IQ Indoor. Състезанието се провежда в различни категории. Например, категорията за уеб браузър съдържа пет различни модели мобилни устройства. Вариацията на наградите е съответно от 20 000 долара за Xiomi Mi 9 до 60 000 долара за Apple iPhone XS Max. Същите телефони ще бъдат жертва и на друга категория, засягаща атака на устройство чрез платформа за съобщения, като MMS или SMS.

Обекти на проверка за сигурност ще бъдат и телевизори, умни часовници, домашни автоматизации и рутери. Състезанието ще се проведе на 6 – 7 ноември в Токио.

Тагове: , , , , , , ,