20 април, 2024

Няма как да имате по-лоша седмица от тази на Антъни Левандовски. Бившият инженер по самоуправляващи се автомобили на Google бе обвинен в разпространение на търговски тайни на компанията, предоставяйки ги на Uber.

Обвинението гласи, че Левандовски е откраднал схеми и инструкции с информация относно инсталацията на LiDar технологията на Google. На заседанието във вторник той е пледирал невинен, но въпреки това ще трябва да носи полицейска гривна на глезена си, така че да остане под надзора на полицията до следващото явяване в съда на 4-ти септември.

ABC7 News съобщават, че Левандовски е изтеглил от компютъра си около 14 000 файла, съдържащи ценна технологична и икономическа стойност за Google. Срещу него са повдигнати 33 обвинения, а той е заплашен от 10 годишна присъда и 250 000 долара глоба.

Антъни Левандовски се оказва спорна за медиите и компаниите личност. През януари 2016 г., инженерът на Google напуска компанията без предупреждение, като след това подписва именно с Uber, откъдето пък е уволнен през май 2017 г.

Тагове: , , , , ,