25 април, 2024

Компанията Facebook е във вътрешен тестови период на своето ново приложение за съобщения Threads – самостоятелен app, който да служи като чатово допълнението на Instagram.

Новото приложение за съобщения ще бъде фокусирано върху групи от близки приятели, които ще могат автоматично да споделят помежду си своята локация, оставащ живот на батерията и други детайли свързани с устройството. Освен това, приложението ще притежава и досегашните творчески инструменти, използвани от Instagram – филтри на снимки и видеа, сторита, видео съобщения и т.н.

Според различни скептици и медии, обаче, много от добавените инструменти, които Threads ще притежава, опасно много се доближават до тези на топ приложението сред американските тийнейджъри – Snapchat. Затова и се смята, че след неуспеха на Instagram Direct (предната чат платформа на Instagram, която безславно бе отлъчена от потребителите), Facebook искат този път наистина да успеят да създадат достатъчно добра алтернатива, чрез която евентуално да привлекат доволно количество от Snapchat феновете. Една от фактологичните причини да се смята така е, че идеята за живо проследяване на локацията на приятелите ни, вече бе добавена под името по-рано през годината от Snapchat, с името Snap Map.

Със сигурност ако Threads иска да просперира, трябва да предложи нови атрактивни допълнения към платформата си, не само покриване на вече съществуващите.

Тагове: , , , , ,