19 април, 2024

С разцвета на изкуствения интелект и machine learning, се зараждат и проблеми, свързани с необходимостта от поддържане и обработване на много по-голям набор от данни.

Поради тази причина, Microsoft Research екипът е разработил инструмент за по-добро обучение на алгоритмите и статистическите модели на компютърните системи. Това със сигурност ще е в полза на изследователите, които по този начин ще успяват да вземат по-информирани решения.

TensorWatch е инструмент за machine learning визуализация и отстраняване на грешки, който може да се персонализира и да приема различен интерфейс, позволяващ разглеждането на всякакъв вид сценарии.

TensorWatch предоставя интерактивно отстраняване на грешки, случващи се в реално време на тренировъчния процес. Тъй като TensorWatch е Python библиотека, потребителите могат да си изградят собствен интерфейс, или да я ползват в обширната екосистема на Python.

Едно от най-важните неща в TensorWatch e, че данните се четат като стриймове. Файлове, конзоли, сокети, дори и визуализациите. Чрез сходен интерфейс, стриймовете могат да комуникират помежду си, което позволява създаването на графики с персонализиран поток данни. По този начин, TensorWatch позволява имплементирането на всякакви потенциални варианти. Може да ренднете няколко стрийма в една визуализация или обратното – няколко визуализации в един стрийм.

И най-важното – TensorWatch вече е open source и може да бъде намерен в GitHub.

 

Тагове: , , , , ,