25 април, 2024

Datawallet обяви специалното издание Datawallet 3.0 – Developer Edition, създадено с цел да предоставя на потребителите абсолютен контрол върху техните данни.

Инструментът може да се инсталира в браузъра, като неговата цел е да съхранява насъбраните онлайн данни на всеки по безопасен начин. Съответно Datawallet, както и която да е организация, не може да използва данните от сорсинг процеса. Те могат да бъдат извадени само и единствено със съгласието на потребителя, което бива регистрирано в блокчейна на поверителния testnet на Datawallet. Насъбралите се данни от сайтовете Facebook, Google, Amazon и др., биват складирани локално и криптирани за всяко едно устройство, вместо в централизирани сървъри.

Използването на интернет има своя цена – поверителността. Всяко онлайн пазаруване, всяко търсене в Google и т.н. носят информация, чрез която на даден потребител може да му бъде създадено досие. А информацията често е средство за търговия, както знаем.
Това води до дивелъпър версията на Datawallet, което поставя нов стандарт за събиране, складиране и използване на данните, прокарвайки визията за един бъдещ децентрализиран интернет и Web 3.

Тагове: , , , , ,