19 април, 2024

С наближаването на септември, подобно на всяка година, започват да се повяват слухове за вида и функционалностите на предстоящия iPhone. Някои източници (като 9to5Mac) се оказват по-точни от други. Даваме старт на спекулациите на някои от феновете на Apple:

Нов дизайн, три размера, три камери
Слухове предсказват три размера на устройството с  5.4″, 6.1″ и 6.7″ 120Hz OLED дисплей. Очаква се по-малък размер на предната камера и тройка предни камери на задния панел. Дали обаче Face-ID и Touch-ID сензорите ще бъдат в самия дисплей? Хващаме се на бас, че няма да има сгъваеми изненади, но възможно ли е да видим заоблен телефон…

5G, разбира се!
Очаква се новият 5G iPhone да стимулира разпространението на новата мрежа и услугите, свързани с нея. У нас можем да се похвалим с първата 5G станция от A1 за страната и аткративно обявяване на серия от тестове на мрежата, което се случи в началото на седмицата с общите усилия на Telenor и УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов”. Възможно е 5G модемът на iPhone да бъде разработен от Qualcomm.

Стискаме палци за по-дълъг живот на батерията 
Би било логично от Apple да ни избавят от мъките на постоянното зареждане и десетките скъсани зарядни. Според публичните дискусии в социалните мрежи едно преминаване към 5nm чип звучи логично от гледна точка на подобряване на работата, поддръжката на 5G-консумиращи приложения и по-дълга батерия.

AR поддръжка
След такава готина демонстрация като на WWDC, смятаме, че е съвсем естествено да очакваме телефон, който с лекота поддържа всякакви AR възможности.

Ще изхвърлим ли всички слушалки, зарядни и още?
Говори се, че новите модели ще бъдат абсолютно безжични, като липсата на портове ще даде старт на минималистичен, изчистен тренд в дизайна на смарт устройства.

А вие какво мислите? Какво бихте искали да се промени? Пишете ни във Facebook!

Тагове: , , ,