18 април, 2024

Преди година Google се отказа от проекта си с Пентагона, защото публичността го сметна за дистопичен и опасен. Оказа се обаче, че Gradient Venture не е приключил с комуникацията с американската армия или поне не е директно, пише разследващият журналист Лий Фанг за Intercerpt.

Gradient Venture е собственост на Google и помагат на AI стартъпи в ранен стадий на развитието им. Cogniac e една от компаниите в портфолиото на Gradient Ventures, която предоставя софтуер за обработка на изображения на американската армия. Армията бързо анализира данните за безпилотното поле, за да идентифицира кои хора преминават границата между САЩ и Мексико. CAPE Productions e друг стартъп, който е софтуерно решение, задвижено от AI, за да осигури на правоприлагащите органи да летят с флоти от безпилотни самолети, за да извършват въздушно наблюдение над американските градове и да реагират на престъпления, и други спешни повиквания.

През 2018 г. изпълнителният директор на Google Сунар Пинчай отбеляза кои са най-важните принципи за изкуствения интелект, които компанията ще вземе под внимание. Година по-късно Google продължава да спазва своите правила, въпреки че обучава стартъпи на AI за напреднали, които не спазват принципите. Казусът в изкуствения интелект няма да се разреши в близките 5 години, но всичко зависи от новите лица на пазара.

Тагове: , , ,