24 април, 2024

Колегите на Христо от TSD Services казват, че той е отбелязал изключително развитие в професионален план – стартирал от стажантска програма на компанията и за отрицателно време се е превърнал във  Full-Stack Developer! Към момента работи по приложение, предназначено за e-discovery сектора с помощта на C#.

Кого номинирате за “Developer на фокус”

Христо Христов, Application Developer в TSD Services.

Каква е причината да го номинирате?

Христо стартира в TSD чрез стажантската програма, която компанията провежда всяка година и за много кратко време се превърна във важна част от екипа, демонстрирайки изключителни личностни и професионални качества, талант и мотивация за развитие. Tой отбеляза рядкосрещания скоростен прогрес от стажант към един от ключовите програмисти на TSD, който успешно покрива едни от най-важните custom development проекти на компанията.

Опишете неговите професионални качества.

Христо е мотивиран и отдаден в професионално отношение. Обича да дава всичко от себе си и да изпипва детайлно проектите, с които се захване.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

Той е позитивен човек с чувство за хумор. Всеотдаен както в професионален, така и в личен план. Комуникативен и разбран, той успява да намери общ език с всички колеги и приятели.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Пристига на работа точно навреме. По програмистки стандарт, денят му започва с часа кафе и сутрешен Scrum с неговия отбор. Работи усърдно по текущите проекти, след което отпочива на обяд с колегите от офиса. Работният процес продължава да тече с пълна сила до края на деня.

По какви проекти работи?

Той работи по много разнообразни и динамични проекти, които не спират да го предизвикват да бъде в крак с всички нови технологии. Тези задачи са изпълнени с интересни срещи и дискусии с клиенти от целия свят. Успява да разбере и удовлетвори изискванията на клиентите, както и да им представи технически детайли на разбираем език.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Да, винаги е насреща при проблеми или затруднения. Подхожда с внимание и изслушва своите колеги, за да може да им бъде от максимална ползва.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Позитивен, добродушен и амбициозен.

Какви са хобитата му?

Обича да пътува и да бъде сред природата. Също така да слуша музика и да чете книги, свързани с българската история. В свободното си време се занимава и със стрийт фитнес.

Каква музика слуша?

Той е заклет фен на рок и метъл музиката.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Смята, че и двете системи си имат предимства, но за него повечето от тях са при Android.

С кои езици за програмиране борави?

Привърженик е на Microsoft-ските технологии. Той е Full-Stack Developer и неговият основен език за програмиране е C#. В момента с екипа разработват приложения в e-discovery сектора, който е изпълнен с нови и интересни технологии.

 

Тагове: , , , , , , ,