25 април, 2024

Една седмица след като се чудихме дали се задава нов и модерен Windows, стигнахме до истинската новина! Една от спекулациите, за която вече ви споменахме, се оказа вярна – компанията реши да си направи заигравка с новия трети сезон на Netflix сериала “Stranger Things”.

Новото творение се нарича “Windows 1.11” и представялва PC приложение – симулация на ретро операционна система, която може да бъде разгледана, а с достатъчно много кликане дори да бъдат открити различни препратки към нашумялото предаване. Апликацията подарява завръщане към 1985 година и обединява два свята – дебюта на Windows 1.0 и времето, в което се развива историята от сериала. В мини игрите на ретро конзолата можете да немерите различни “Easter eggs”, да отключите нови опции и да се позабавлявате с някои гличове на OS.

От 20 юли в магазините на Microsft феновете на шоуто ще могат да се включат в специално събитие в Stranger Things + Microsoft Store и “Camp Know Where” уъркшоп, подобно на героите Дъстин и Сузи. Уъркшопът е предназначен за деца над 13 години и ще се проведе в САЩ, Канада, Австралия и Великобритания. В него участниците ще могат да се научат да програмират и разработват игри, както и да създадат свое филмче, вдъхновено от сериала с помощта на 3D модели, Windows Ink, специални ефекти и саундтрак. Идеята на компанията включва и награди – Xbox One X / Stranger Things 3 Collectible Arcade Cabinet. Рекламната кампания има за цел да вдъхнови повече ученици да се запалят по STEM и сме сигурни, че ще успее!

Тагове: , , ,