24 април, 2024

Гал Фатал и Таня Гордън са лидерите на мийтъпите за Atlassian в Тел Авив. Те работят в HP Израел. Гал и Таня споделиха как организират своите събития.

Разкажете ни какви са участниците в групата. На какви позиции са?

Таня: Потребителите на Atlassian и въобще хората, които го харесват, обичат да споделят информация помежду си, да знаят, че има къде да задават въпроси. Опитваме се да промотираме общността в Израел, защото преди да се включим, не беше много активна.

Колко е голяма общността? Има ли много програмисти? 

Таня: Има приблизително 500 души. Някои от тях са си техничари, някои са си новаци, но не съм сигурна колко от тях са програмисти.

Колко често се срещате и къде?

Таня: Срещаме се на всеки два месеца. Каним не само лектори, но и потребители, които да разкажат своите истории.

Какво е отношението жени:мъже? Какъв е средният брой на посетителите на мийтъп?

Таня: По принцип ни посещават около 80 души. Отношението е 60%-40%. Не съм го изчислявала, но грубо казано е толкова.

Хората от Тел Авив свикнали ли са с подобни технологични общности? 

Гал: Да, тези мийтъпи вече са много популярни в Израел. Имаме много партньори, които работят с Atlassian. Иначе в Израел можете да намерите всеки ден мийтъп, на който да отидете. Пълно е с иновации и все повече технологии са причина за обсъждане.

Кой е най-популярният ви мийтъп? За какво се говори?

Таня: Последните две срещи бяха много популярни. Имаше над 80 души в залата. Няколко лектора на различни теми, свързани с Atlassian, споделиха опита си. Потребителите обичат да слушат за различни истории на клиенти и гледни точки. Най-посещаваният мийтъп беше в Google Campus, в Тел Авив. Имаше няколко теми за имплементацията на технологии в HP и един от нашите партньори направи лекция на тема “Как да използваме Jira – за екипи, които не са технологични?”.

 

Как се финансира потребителската група? Има ли членски внос?

Гал: Няма членски внос, групата е напълно безплатна. Дори залите също са ни безплатни. Всеки локален AUG е част от международната Atlassian общност.

Как могат хората да се свържат с вас? Как да се включат в групата?

Гал: Можете да се включите през нашия мийтъп или на официалния сайт.

 

Интервюто проведе Атанас Нейчев.

Тагове: , , , , , , , ,