20 април, 2024

„Застрахователно дружество Евроинс” АД се включват в благотворителното състезание #SpoDari DRIVE. Отборът на Евроинс са готови, дори с резервен шофьор. Те активно се занимават със спорт и нямат търпение да се запознаят с менторите.

Ще изброите ли няколко причини за включването Ви в състезанието? Каква е мотивацията Ви?

Всички отбори, които се включват в това състезание, застават зад една обща кауза, заедно да помогнем на децата с онкохематологични заболявания, да върнем увереността им, за да победят, както в живота, така и в Международните игри на победителите в Москва, където сдружението за деца с онкохематологични заболявания, води деца от 2013 г. насам. Бихме искали да виждаме повече спортно-рехабилитационни програми специално създадени за децата и да помагаме на повече от тях да се борят и да знаят, че не са сами и имат нужната подкрепа от обществото.

Възможността да се запознаем лично с някои от активните посланици на каузата #SpoDari DRIVE, които са рали пилоти и шампиони и това, че те ще ни бъдат ментори и ще можем да научим още повече за професионалното шофиране, как да бъде безаварийно, за изграждане на стратегии, за това как се печелят състезания и за да станем свидетели и на малко по-майсторско шофиране.

Не на последно място, разбира се, да не забравяме и другата причина, самите ние да тестваме уменията и възможностите си като рали пилоти и да усетим тръпката от същинско картинг състезание тип Льо Ман.

Кои са участниците, с които се включва отборът Ви?

Отборът ни се състои от мотивирани и енергични хора, работещи в различни отдели на „Застрахователно дружество Евроинс” АД:

Йоана Алтънска от отдел „Международна ликвидация”;

Явор Костадинов и Веселин Дичев от отдел „Ликвидация на щети – имущество и отговорности”;

Васко Неделчев от отдел „Ликвидация на щети – селскостопански отговорности”.

При липсата на някой от главните участници, имаме и заместник шофьор:

Илона Фичева от отдел „Счетоводство”.

Спортувате ли активно? Обичате ли високите скорости?

Отборът ни се занимава с най-различни спортове в свободното си време, някои колеги организират помежду си футболни мачове, други пък волейболни или баскетболни, самостоятелните спортове също се практикуват измежду колегите, но повечето предпочитат отборната игра. Тя създава един сплотен екип от хора, които знаят как да си помагат и да използват най-добрите умения на всеки един участник, за да могат да победят заедно във всяко начинание.

Така спортните дейности, освен че ни поддържат в добра физическа форма, ни подготвят и за работата и задачите, които ни поставя всеки един ден.

Всички ние можем съвсем спокойно да се наречем любители на високите скорости, защото освен че се интересуваме от автомобили, шофирането ни е и страст, но държим да отбележим, че най-известен с шофирането си е колегата ни Явор Костадинов. Попитайте всеки, който се е возил при него, да ви каже защо това не се забравя.

С какво се занимава компанията Ви?

„Застрахователно дружество Евроинс“ АД  присъства активно на българския застрахователен пазар вече 20 години. Дружеството е част от „Евроинс Иншурънс Груп” АД –  една от най-големите независими застрахователни групи оперираща в Централна и Източна Европа. Групата има над 2.5 млн. клиенти, 2 600 служители  и годишни приходи над 380 млн.евро. Марката „Евроинс” е представена в седем европейски държави – България, Румъния, Северна Македония, Гърция, Италия, Испания, Полша, както и в Русия, Украйна и Грузия.

„Застрахователно дружество Евроинс“ АД  е първата компания предлагаща кибер застраховка на българския застрахователен пазар от 2014г., както и застраховка „Гаранция в полза на възложител на обществена поръчка” от 2016г.

През  2018 г. „ЗД Евроинс” АД бе определено за „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество” и заедно с разрастването на компанията, нарастна и отговорността ѝ към обществото, тя се ангажира активно с подпомагане на социални програми или инициативи, допринасящи за по-добро развитие на общността.

Дружеството, в което работим, винаги ни е мотивирало да бъдем активни, да спортуваме и да се грижим за здравето си, предлагайки ни различни възможности за спортни инициативи.

Бихте ли се включили отново и в бъдещи спортни инициативи?

С колегите винаги сме отворени за нови инициативи, в които бихме имали възможност да участваме. Приятно е да прекарваме извън работното си време заедно като екип, не само в работата, но и в други инициативи и спортове. Когато всичко това е съпътствано от една благотворителна кауза или друга социална инициатива носи още по-голямо удовлетворение на нас като хора, екип и част от компанията, за която работим.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,