19 април, 2024

Състезателят по мотоциклетизъм Милен Георгиев е ментор в #SpoDari DRIVE. Според него спортът сплотява и подготовката за един добър шофьор е в изготвянето на план и добрата психика.

Какво за Вас е спортът и активният начин на живот, как си представяте бъдещето му развитие?

Спортът, под каквато и да е форма, освен че развива физиката, развива и начина на мислене на човек. Спортът сплотява. В бъдеще ми се иска да се повиши медийното отразяване на моторните спортове, защото това ще подпомогне тяхното развитие.

Какво е Вашето определение за добър шофьор?

Един добър шофьор трябва да може да мисли, да има добра психика и себеанализиране. Що се отнася до добрия пилот преценяването на лимита преди състезание и изготвянето на план, дават сигурност, както на него, така и на отбора. Този начин на работа носи и най-константни резултати.

Какви препоръки бихте дали на участниците в нашето състезание?

Както казах, спортовете развиват психиката и начина на мислене. Съветът ми към участниците е да попият възможно най-много информация от своите ментори за техника и психическа нагласа, защото това ще им донесе ползи и след мероприятието.

Какви са Вашите основни правила по време на състезание?

Моят спорт е мотоциклетизъм на писта. Грешките в този спорт водят в повечето случаи до падане. Главното ми правило по време на състезание е „Не взимай прибързани решения“.

Как се запалихте по високите скорости? Каква е историята?

Когато бях на 7, баща ми ме качи на скутер и ходихме до една изоставена картинг писта да тренираме. След 3 или 4 ходения след една от тренировките, баща ми предложи да извади състезателен лиценз и така започна всичко и продължава вече 12 години.

Какви са основните Ви принципи при подготовка за състезание? Какво спортувате? Колко често? Имате ли хранителни групи, които се изключили от менюто си?

Нямам фиксирана тренировъчна програма. Главната част от финансите ги осигурява баща ми и аз гледам да съчетавам следването си и помагането за изкарване на средства за състезаване. Не се лишавам от храни и гледам да си набавям необходимите калории на ден.

Имате ли талисмани или ритуали, за да се мотивирате преди старта?

Нямам специфични ритуали или талисмани. А преди състезание не притеснявам останалите пилоти, освен само да им пожелая успех и безавариино.

С какво се занимавате в момента? Къде могат хората да Ви подкрепят и да намерят повече информация за Вас?

В момента участвам в Източноевропейския и Републикански шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас Суперспорт 600.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,