20 април, 2024

Магистърска програма „Компютърни Игри” към специалност „Дизайн за детската среда” в Националната Худoжествена Академия за пета поредна година организира семинара „Game INSIDE”. Събитието предстои да се проведе на 19.04.2019 от 14:00 до 16:00 часа в Приложния факултет на бул. “Цариградско шосе” 73. Всички желаещи могат да посетят не само интересни лекции на актуални теми в гейминг сектора, но и да станат част от деня на отворените врати за кандидат-студенти в бакалавърска и магистърска степен.

Студенти и ученици се срещат с бизнеса под покрива на НХА! Виктор Досев от Creative Assembly Sofia ще представи лекция на тема “Въведение в дизайна на игри”, Юрий Георгиев от Ubisoft Sofia ще говори за това „Как историята определя персонажа“, а Веселин Ханджиев от Black Sea ще разкаже за „Скритата роля на изкуството в гейм дизайна. Йордан Недялков от Incineration Productions ще представи лекция на тема: „Процедурно текстуриране със Substance Designer“, а посетителите на семинара ще имат възможност да се запознаят и с проекти на някои от студентите в магистърската програма.

По повод петото издание на гейминг семинара, Арсен Минков, професор в катедра „Дизайн за детската среда“ на НХА, сподели за DevStyleR: “Всяка година на “Game INSIDE” се представят различни неща, различни елементи от компютърната игра. Засягаме теми като влиянието на историята и изкуството върху характера играта. Представяме дейността на НХА чрез филми и изложба с проекти на студентите, някои от тях представят дипломните си работи. В някои издания са ни посещавали аниматори, които са демонстрирали различни ефекти и работа с програми, презентирали са възможностите на гейм дизайна. Говорим често и за това как да се реализират студентите в живота, как да си направят успешно портфолио. Щастливи сме, че почти 100% от студентите ни са се реализирали професионално”.

Тагове: , , ,