20 април, 2024

За четвърта поредна година се проведе B2B TECH FORUM. Тази година основна тема на изданието беше “Cloud, AI & Blockchain Evolution”.

Откриването на събитието се състоя в Capital Fort и започна с официално обръщение на евродепутата Ева Майдел към участниците във форума, в което тя сподели за мерките, които ЕП взима в името на процеса на дигитализация.

Първи лектори на събитието бяха Константин Халачев, Data Scientist в SkyScanner, Георги Къдрев, CEO на Imagga и Камен Георгиев, Sales Director в Novatel. Модератор на дискусията бе Мартин Кулов, основател на Асоциация на Софтуерните Инженери. С помощта на реални примери от опита си те разказаха за влиянието на дигитализацията върху техните бизнес нужди и планове, как в хода на работата си са преструктурирали своите ИТ прироритети, както и за имплементирането на AI и Computer Vision във всяка сфера на услуги.

Във форума предстои да се обсъдят още темите за предизвикателствата и възможностите, които AI предлага, бъдещето на blockchain и cloud платформите, както и новите концепции за иновации и open source cloud.

Тагове: , , , , ,