19 април, 2024

Ростислав Багров е Senior Back-End Developer в TechHuddle. За него колегите казват, че “живее и диша Python”, но в свободното му време все пак се срещат и забежки и към други платформи. 😀 Препоръчваме ви да прочетете още…

Кого номинирате за „Developer на фокус“?

Ростислав Багров, Senior Back-End Developer в TechHuddle.

Каква е причината да го номинирате?

Роската е пример за отношение към работата. Винаги е готов да дискутираме някоя нова техника или да брейнстормваме проблем. Човек с богат опит, който не е загубил хъса си към нови идеи и проекти.

Опишете неговите професионални качества.

Роската има опит в различни сфери на ИТ. Живее и диша Python, но в свободното си време има забежки и към други платформи като C/C++. Обожава Networking-a и има доста опит там в някои големи компании. В работата си е ценен заради разнородните си познания и коктейли от идеи.

Какви индивидуални и екипни награди и отличия притежава?

Роската има голямо количество сертификати, идвайки от Networking и VoIP света. Не е нещо, с което се хвали или смята за значимо. Непрекъснато обяснява, че няма сертификат, който да замести „common sense“.

Разкажете ни повече за него като личност.

Роската има силно изразено чувство за хумор. Винаги е способен да се пошегува в някоя ситуация. В същото време е спокоен, като се опитва да не си изтърва нервите. Винаги разсъдлив и концентриран дори в ежедневните си дейности, които непряко са свързани с работата. Реалист до мозъка на костите си. Почти никога не витае в облаците.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

Като човек, който вярва много в организацията на времето, всеки ден (без изключение) става в 7:00. Изявен пияч и ценител на кафето, деня естествено започва с чаша от любимата напитка. Голяма част от задачите са вече описани в календара му. Преди старта на фактическия работен ден обикновено отделя време да подготви някой snippet за свой проект.

Работният ден обичайно е добре планиран спрямо спринта, в който работи. Вечерта отделя за семейството си и след това се отдава да помага по някой open-source проект или на наскоро направения му YouTube канал.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Роската не може да бездейства. През деня се занимава с комплексни задачи, свързани с проекта, по който работи. През останалото време участва в Python practices, води лекции и курсове в TechHuddle Academy, записва видеа в YouТube за канала си или решава някой казус в някой проект с отворен код.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Непрекъснато. В моментите когато не се налага почти всеки ден си измисля нов проблем, за да провокира колегите си.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Плешив, буден, умен

Взима ли участие в инициативи на компанията? Какви? Има ли свои инициативи?

Участва на драго сърце към всички професионални инициативи на компанията. Непрекъснато предлага някакви нови идеи.

Какви са хобитата му?

Те са многобройни. От брейк танци като по-млад, през състезателни автомобили, до downhill колоездене. Сега е отдаден на семейството си и предпочита преди всичко да пътува. Обожава планината.

Каква музика слуша? Как се забавлява?

Почти непрекъснато слуша музика. Обича да се провокира с нови стилове.

Интересува ли се от гейминг?

Почти не. Твърди, че обича да гледа стриймове на игри за симулация, но никой не го е виждал да го прави. Основно предпочитания са му са тези свързани с авиацията.

Кое предпочита – Android или iOS? Защо?

Android, заради ядрото на линукс.

Какъв е стилът му?

Облича се удобно и непрекъснато внимава как се съчетава (цветове и материи). Робува на марки, особено за обувки. Има собствена философия за правилното облекло.

В характера му има няколко основни черти, които изпъкват. Силно чувство за хумор, досадна педантичност и пълна апатия към неща, които не го интересуват.

С кои езици за програмиране борави? Кои са предпочитаните от него?

Python и доста рядко C/C++. Следва максимата, че езиците са просто инструмент, а всяка работа в общия случай има нужда от различен инструмент. Обича да е последователен и вярва в доброто разбиране на определена технология, затова набляга на Python.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?

Роската е пълен с всевъзможни истории и случки в резултат на честите му пътувания, които пресъздава по комичен начин във всеки удобен момент.

Тагове: , , , , , , , ,